Segueix-nos F Y T R

Mig miler d'arbres devastats

Les obres del pla E n'han arrancat, en setze carrers de Palma, 588 exemplars, dels quals més de 80 n'han sortit danyats i no s'han pogut trasplantar

| Palma |

Les excavadores han arrancat un total de 588 arbres a Palma des que hi començaren les obres del pla E, a final d'abril. Com a conseqüència d'aquesta acció, n'han sortit danyades més de 80 unitats que no s'han pogut trasplantar. La resta s'ha tornat a col·locar, amb 140 noves alineacions d'altres espècies.

En total, Cort reubica aquests dies 728 arbres. Això ho ha determinat un estudi que s'ha fet exemplar per exemplar, elaborat pel Servei de manteniment de parcs i jardins -adscrit a l'àrea d'Infraestructures-, a les zones afectades per aquestes obres amb un diagnòstic de l'estat sanitari de cada un. L'informe conclou que només s'han substituït els afectats per fongs, podridures i altres danys que en poden comprometre a curt o mig termini l'estabilitat.

Aquesta acció ha afectat 16 vies de Ciutat: l'avinguda de l'Argentina, els carrers de La Balanguera, Andreu Torrens, Josep Alemany Vich, Antoni Marquès i Julià Àlvarez, la plaça del Cardenal Reig, Francesc Sancho, Gabriel Maura, Nicolau de Pacs, Rosselló i Caçador, Alexander Fleming, Jaume Balmes, Francesc Barceló i Combis, Joan Alcover i Sant Miquel.

Concretament, a la zona de Joan Alcover hi havia una alineació de 119 arbres de l'espècie Melia acedarach, que patien problemes d'inclinació i podridures. Cort n'ha trasplantats 102 i n'ha eliminats 17. En total, s'hi han plantat 141 unitats d'una altra espècie, la Sophora japonica columnar, més adaptada a les condicions del carrer.

Malestar dels veïns

Aquest panorama d'arbres arrancats ha generat durant aquests mesos malestar entre els veïns, que veien que la zona s'anava despullant més i més. Segons Cort, després d'un estudi elaborat pel Servei de manteniment de parcs i jardins, de l'àrea d'Infraestructures, els exemplars que gaudeixen d'un correcte estat sanitari en són la majoria, perquè només s'han abatut 83 unitats i se n'han incrementat les alineacions. Pels responsables municipals, aquesta acció respon al compromís adquirit l'any passat amb l'adhesió a la Carta de Barcelona, considerada la declaració dels drets de l'arbre a la ciutat. L'àrea d'Infraestructures vol desenvolupar i promoure la implantació de l'arbre en condicions de qualitat.

+ VIST