Segueix-nos F Y T R
Finançament autonòmica

El PSIB critica al PP pels PGE: "ens tracten com una colònia d'ultramar”

Imatge dels presidents autonòmics abans de la reunió que celebren avui a Madrid, amb el repartiment dels PGE com un dels temes a tractar. | Caib.

| Palma |

El PSIB-PSOE acusa el PP de tractar les Balears com una "colònia d'ultramar" als Pressuposts Generals de l'Estat de 2013, ja que l'Arxipèlag rep "tan sols el 0,7% del total de la inversió". Per la seva banda, el Govern ha insistit que pretenen canviar la xifra del repartiment d'inversió per a la Comunitat.

El vicepresident econòmic del Govern, Josep Ignasi Aguiló, ha explicat que els comptes de l'estat per a l'any vinent tenen dues parts diferenciades, "la d'assumir els objectius de dèficit" i la del repartiment d'inversió, que ha dit que no els agrada i "la intentaran canviar".

Aguiló ha assegurat que per "culpa del Govern de Zapatero i la gestió del Pacte, Balears es troba en la situació actual", però ha dit que malgrat les "pedres al camí "aconseguiran canviar el repartiment als PGE", ja que no estan d'acord en rebre 78,72 milions d'euros de la inversió real.

El portaveu adjunt dels socialistes, Vicenç Thomàs, ha comentat que "el temps de treballar era l'estiu" i ha qualificat els PGE com els del "ridícul de Bauzá" i ha lamentat que suposin "un càstig per a les Balears" a causa de la rebaixa "en la inversió del 60% des de 2011".

+ VIST