Segueix-nos F Y T R
Fontanelles centre comercial

Les grues entraran de manera imminent a les Fontanelles

Urbanisme aprovà ahir el darrer informe previ abans d’iniciar la urbanització de la zona humida

La zona humida de les Fontanelles. | Arxiu

| Palma |

La zona humida de les Fontanelles s'aproxima, irremeiablement, al final. No debades, tot és a punt perquè les grues i màquines entrin als terrenys i comencin a urbanitzar-los; o sigui, a cimentar i anivellar aquestes praderes humides.

Així ho revelà ahir el regidor d'Urbanisme, Jesús Valls, després anunciar l'aprovació d'un informe favorable a l'execució dels "treballs previs" del projecte. Valls, així mateix, assenyalà que l'inici de les obres ja és "imminent" i que pot dependre de pocs dies, o fins i tot d'hores.

En tot cas, el projecte passarà per diverses fases. Primer han d'urbanitzar els terrenys i, després, iniciar les obres d'edificació.

El regidor d'Urbanisme féu especial referència, precisament, a la fase de les obres. I és que l'impost de construcció (ICIO) que haurà de pagar la promotora s'elevarà a "entre 5 i 7 milions d'euros", tal com digué ahir Valls. Per tant, la construcció del centre comercial de les Fontanelles suposarà, només en imposts municipals, una golosa font d'ingressos.

La promotora de les Fontanelles ha fet molta via a l'hora de superar els tràmits urbanístics. Però això es deu que ja havia aconseguit la llicència d'urbanització dels terrenys durant la legislatura de Jaume Mates com a president del Govern balear (2003-2007).

El Pacte de Progrés, però, congelà el permís mitjançant un decret autonòmic. I ara, l'Executiu Bauzá ha aprovat un altre decret que anul·la l'anterior.

El projecte de les Fontanelles, a més a més, disposa de l'informe favorable de la Comissió Balear de Medi Ambient, òrgan dependent de la Conselleria encapçalada per Gabriel Company (Agricultura, Medi Ambient i Territori).

+ VIST