Segueix-nos F Y T R
PP i llengua

Cort censura contes escrits per infants

| Palma |

L'Ajuntament de Palma ha decidit no publicar en el Recull de literatura jove d'enguany tres dels contes guanyadors aportats pels centres escolars de Ciutat. Els relats han quedat fora per la seva temàtica: els Països Catalans, la crisi i la violència.

Fou un familiars d'un dels nins censurats qui donà la veu d'alarma d'aquest fet. MÉS per Palma demana ara una rectificació immediata del que ha passat. "L'equip de govern de Cort ha actuat de forma sectària i repressiva", manifesta la coalició. "És antipedagògic rebutjar la publicació de contes escrits per infants pel seu contingut", afegeix.

Ja fa 12 anys que es publica el Recull de literatura jove, i mai no havia succeït res semblant. La censura ha estat exercida per part de la Regidoria d'Educació, de la qual era responsable fins fa poques setmanes Aina Ferriol, i que ara està en mans de Sebastià Sansó. Malgrat que dBalears ha intentat posar-se en contacte amb els serveis de comunicació de l'Ajuntament de Palma, no ha rebut cap resposta per part dels mateixos.

"Aquest fet és un capítol més de la croada del Partit Popular contra l'escola pública i els drets i la llibertat d'expressió dels alumnes i mestres. L'educació pública és la garant de la igualtat d'oportunitats i de coneixements, i el Partit Popular ens trobarà enfront de forma contundent cada vegada que la vulgui atacar", assenyala el regidor de MÉS, Antoni Noguera.

Ni tan sols els representants de MÉS a l'Ajuntament han pogut parlar amb representants de la Regidoria d'Educació. "No ha estat possible contactar amb l'actual regidor i no sabem si està disposat a rectificar", diu Noguera. "Això que ha passat és una expressió de la realitat que vivim en aquests moments. Quin exemple es duran els alumnes?", es demana. Per al regidor, "és un extrem que els polítics censurin contes escrits per infants".

+ VIST