Segueix-nos F Y T R

Bauzá defensa la unitat d'Espanya i reclama una millora en el sistema de finançament el Dia de la Constitució

El president del Govern, durant la seva intervenció. | Jaume Morey

|

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha defensat la unitat d'Espanya per sobre de les diferències territorials i ha aprofitat l'acte commemoratiu del 35è aniversari de la Constitució espanyola per reclamar una millora en el sistema de finançament autonòmic.

Bauzá, acompanyat al Palau de l'Almudaina per la delegada del Govern a Balears, Teresa Palmer, ha assegurat que la Constitució espanyola «ha estat i és una història d'èxit» a establir les bases de la convivència de 47 milions de persones amb amb els estatuts d'autonomia. El president s'ha definit com un ferm defensor dels valors instaurats el 1978, que considera «més vigents que mai».

Ha puntualitzat que cap constitució ni cap estatut garanteix l'èxit d'un model de gestió, cosa que depèn de les decisions diàries i l'esforç col · lectiu que en l'actualitat es dirigeixen cap a la consolidació de la recuperació econòmica.

D'entre els principis que consagra la Carta Magna, Palmer ha destacat la solidaritat, l'educació i el dret de reunió, perquè considera que han estat protagonistes en 2013 per diferents motius.

Les principals autoritats de les Illes i uns 300 convidats han assistit a l'acte commemoratiu que ha començat amb la lectura d'alguns articles de la Constitució.

+ VIST