Segueix-nos F Y T R

Crits i marea verda a la Festa de l'Estendard

Un dels moments dels moments de la Festa de l'Estendard. | Joan Torres

|

Els crits contra les autoritats del PP i les camisetes verdes han servit per donar el tret d'inici a la plaça de Cort dels diferents actes de la Festa de l'Estendard. Els polítics han estat rebuts amb crits de "Bauzá dimissió" i de "a Mallorca en català". Les ovacions i els aplaudiments de l'acte han estat per l'Estendard quan s'ha col·locat enmig de la plaça.

La marea verda ha estat l'altre element destacat que ha omplert de reivindicació aquesta Diada, en un any en què el conflicte educatiu i lingüístic continua latent. Els regidors de MÉS també s'han sumat a la marea verda, lluint camisetes Crida davall el protocol·lari abric negre.

La celebració ha començat a les 10.15 hores, amb la col·locació del Reial Pendó al centre de la plaça. Posteriorment la corporació municipal s'ha dirigit cap a la Seu. El bisbe Xavier Salinas ha presidit la seva primera missa de la Festa.

Ja a les 12 s'ha representat a la plaça de Cort 'La Colcada', de Pere d'Alcàntara Penya, a càrrec de Miquela Lladó i els nens de l'Escola de Música i Danses de Mallorca.

A continuació, Fèlix Pons ha sigut declarat fill il·lustre de Palma i s'hi han lliurat les Medalles d'Or de la Ciutat a la sala de plens a Montserrat Casas -a títol pòstum-, l'Obra Social de La Caixa, Josep Pinya i Gabriel Llompart.

Cal destacar que Ferran Cano va renunciar a la Medalla d'Or per la seva discrepància amb la política lingüística i cultural del PP. Totes les distincions han estat aprovades pel PP i el PSOE ; Més no participa perquè va trencar relacions institucionals amb el PP pel conflicte educatiu.

El discurs del balte
En el seu discurs, el batle de Palma, Mateu Isern, ha fet un repàs sobre l'actual situació econòmica que viu el consistori i sobre la seva acció de Govern. Isern ha afirmat que "estam davant uns moments de canvis profunds, els quals desembocaran en un escenari insospitat que, en tot cas, afrontam amb l’optimisme que genera el nostre compromís amb les futures generacions de palmesans, als quals tenim tots nosaltres, tots, la responsabilitat d’entregar una ciutat millor".

Isern ha anunciat que l'Ajuntament abonarà tots els béns i serveis en un termini màxim de 60 dies amb l'objectiu "d'acabar amb una morositat inassumible per a les empreses" i amb vista que Cort sigui "un agent dinamitzador de l'activitat econòmica".

En l'àmbit econòmic, ha celebrat que Palma "encadena 14 mesos consecutius de descens en el nombre d'aturats" i que encara que el descens "no es produeix a la velocitat" que voldrien, "les dificultats estan disminuint". "És insuficient i, per tant, no estem satisfets, però negar que hem entrat en un canvi de cicle econòmic és enganyar la ciutadania", ha afegit referent a això.

Relacionat
+ VIST