Segueix-nos F Y T R

L'oposició a Cort intensifica les accions per assegurar un port petit al Molinar

A un dels últims plenaris municipals, els edils de MÉS col·locaren un cartell a favor del port petit i sostenible a aquest indret palmesà. | Joan Torres.

| Palma |

Els grups que conformen l'oposició a Palma es proposen aturar definitivament el procés de tramitació del megaprojecte d’ampliació del port del Molinar, mitjançant diverses iniciatives que aniran prenent forma en els pròxims dies.

D'una banda, el portaveu de MÉS per Palma a Cort, Antoni Verger, reclamarà a l’Ajuntament de Palma que insti a la Junta Directiva del Club Marítim a retirar l’actual projecte, i també a exigir que el departament d’Urbanisme emeti els pertinents informes tècnics municipals que avalin la paralització del projecte.

“No volem que les paraules del PP quedin en retòrica buida i exigim a l’equip de govern que passi al terreny dels fets elaborant els informes tècnics i jurídics corresponents en relació a l’impacte paisatgístic del megaprojecte”, indicà.

El líder econacionalista constatà que el projecte segueix dipositat i en tramitació al Ministeri de Foment, al de Medi Ambient i a l’Autoritat Portuària, instància aquesta última que ha de decidir finalment sobre el projecte de remodelació a executar. Per tant, Verger considerà que “la realitat administrativa no reflecteix el rebuig unànime de totes les forces polítiques de Cort i de la majoria dels veïnats del Molinar i la resta de Palma”.

D'altra banda, la coalició farà arribar al Congrés una pregunta a través del diputat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, dirigida al govern espanyol per tal que es posicionin també en aquest tema. Esperen que la resposta hagi arribat en menys d’un mes.

Condicions
A més, el grup municipal del PSIB a Cort instarà l’equip de Mateu Isern a redactar les Directrius Bàsiques del Pla Especial de la zona de Servei del club marítim del Molinar, establint en el marc de les seves competències les condicions per garantir un port petit a la zona. Així ho recull la proposta que els socialistes presentaran i debatran al ple de l’Ajuntament del pròxim 27 de febrer.

La proposta inclou també que el consistori valori econòmicament, juntament amb els tècnics de l'Autoritat Portuària quina és la inversió necessària i suficient per a fer del club marítim del Molinar de Llevant un port segur, sostenible i petit.

+ VIST