Segueix-nos F Y T R

Mil persones ajunten les mans contra les prospeccions a la Platja de Palma

dBalears (Youtube)

| Palma |

Prop de mil persones han format aquest dissabte una cadena humana a la Platja de Palma per a rebutjar el projecte de cercar hidrocarburs a prop de les costes de les Illes.

A vorera de la mar i molts vestits de negre, nombrosos ciutadants han unit els balnearis 4 i 8 a través de les seves mans mentre des de l'aigua sonaven botzines i i a l'arena tambors.

També alçaren cartolines negres al llarg de tota la platja per a escenificar una marea que consideren altament nociva per al medi ambient i el mitjà econòmic que sosté en bona mesura les Illes, el turisme.

A diferència d'anteriors mobilitzacions, els representants polítics no s'han deixat veure gaire a aquest esdeveniment. Des de la plataforma Balears Diu No reiteren que l'impuls dels sondejos és "una decisió política" i no descarten acudir a Brussel·les, si cal, per a evitar que finalment es realitzin.

"Balears no és una colònia d'una empresa petroliera i menys d'Europa, creiem que el mal que pot produir-se a les nostres illes, és màxim, ja que la Mediterrània és un ecosistema tancat i petit i qualsevol problema en un punt pot afectar tota la conca", explicaren.

+ VIST