Segueix-nos F Y T R

Manacor homenatja, aquest dissabte, els herois mallorquins de 1715

El 4 d’abril de 1715, 300 soldats borbònics provaren de desembarcar al port de Manacor. Trenta voluntaris del poble els feren fugir, però a Guillem Riera, el talaier, li va esclatar el canó i va morir defensant els nostres drets.

Per això, el 4 d'abril de 2015, exactament 300 anys després, es farà un acte d'homenatge i recordança d'aquells herois. Serà a partir de les 12:00, devora la torre del Serral dels Falcons.

A l'acte hi participaran: Biel Majoral, que cantarà i Bartomeu Mestre, que recitarà, acompanyat de Delfí Mulet i Biel Torres a amb els seus instruments. També hi haurà glosada a càrrec de Maria Rosselló i Mateu Mates 'Xurí'.

L'acte servirà, segons Bartomeu Mestre per «recordar aquells valents, agrair el seu coratge i també per fer el propòsit de mantenir en el dia a dia, la seva actitud de fer respectar els nostres drets».

Ja a l'horabaixa, a les 17:15, al local de l’Obra Cultural Balear de Manacor, (carrer de Jaume II) es farà la projecció del documental de Pere Sánchez 'La Resistència'.

+ VIST