Segueix-nos F Y T R

El 'govern del canvi' ja lidera Palma

José Hila en el moment de rebre la vara de la ciutat de mans del batle sortint, Mateu Isern. | Foto: dBalears

|

El canvi de color polític a l'Ajuntament de Palma s'ha escenificat aquest dissabte amb la presa de possessió del socialista José Hila. Després de setmanes d'intenses negociacions aquest divendres s'anunciava l'acord definitiu: PSIB, MÉS i Som Palma seran els responsables de governar la institució municipal durant els pròxims quatre anys. Hila serà el batle els dos primers anys, Antoni Noguera el rellevarà en el càrrec els dos darrers i Miquel Comas, en sarà de portaveu.

L'acte d'investidura començava puntual a les 12 del migdia amb el jurament del càrrec de regidors dels 29 membres que ocuparan el consistori palmesà els pròxims quatre anys. Els deu regidors de MÉS i Som Palma han promès el càrrec i el respecte a la Corona, per imperatiu legal, i no per consciència com la resta de membres de les altres formacions.

El ple ha seguit amb la votació per designar el nou batle. Com ja estava previst els 16 regidors que sumen PSIB, MÉS i Som Palma han votat la investidura del socialista José Hila. Els regidors del PP han votat la investidura de Margalida Duran, mentre que els quatre representants de Ciutadans ho feien pel seu candidat Josep Lluís Bauzá. Finalment, doncs, José Hila rebia de mans del batle sortint, Mateu Isern, la vara de comandament de la ciutat.
Després de la votació arribava el moment de la possessió del càrrec: un Hila visiblement emocionat assegurava que «ha arribat el moment de la política no només al servei dels ciutadans, sinó amb els ciutadans».

L'acte protocol·lari acabava poc abans de la una entre abraçades dels regidors que formaran el nou govern a l'Ajuntament de Palma i diversos militants i familiars que seguien l'acte des de l'interior de la sala de plens. El moment més esperat per a molta gent era la sortida al balcó del nou batle de Palma, José Hila, acompanyat d'Antoni Noguera que el rellevarà en el càrrec el juny de l'any 2017.

+ VIST