Segueix-nos F Y T R

La Plataforma contra els megacreuers celebra la moratòria de llicències d'atracament

|

La Plataforma contra els Megacreuers ha celebrat aquest dimecres la petició del Govern balear d'aplicar una moratòria de llicències d'atracament de creuers a partir del primer de gener de 2022 en el port de Palma. La plataforma ha recordat que les entitats ciutadanes que la componen demanaven des de l'estiu passat aquesta mesura, i ha demanat a l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) que «respongui positivament» a aquesta «demanda de la societat civil».

En particular, la plataforma ha incidit en què també varen sol·licitar una comissió tècnica «qualificada i independent», que «defineixi els límits de la capacitat de càrrega mediambiental, social i econòmica del turisme de creuers i megacreuers a Palma i especialment al seu centre històric». En aquest sentit, la plataforma demana tenir «un espai de participació» en aquesta comissió tècnica.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, juntament amb el de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, varen fer públic aquest dimarts que el Govern sol·licitaria la moratòria amb caràcter d'urgència, a l'espera d'arribar a un acord amb el Govern i el sector per a regular el nombre d'arribades de creuers a la capital mallorquina. Des del Govern varen explicar que la sol·licitud cerca «aconseguir un escalonament efectiu i real» en el port de Palma, perseguint un model econòmic sostenible. Així, emmarcaven la proposta «en un context d'emergència climàtica».

+ VIST