Segueix-nos F Y T R

Arturo Pérez-Reverte titlla José Hila d'«idiota» pel canvi de noms de carrers d'origen franquista

EuropaPress

|

L'Ajuntament de Palma canviarà a partir de dimarts els noms de 12 carrers del nomenclàtor municipal en compliment de la Llei de Memòria i Reconeixement Democràtic del Govern pel seu origen feixista, donant una passa més en la recuperació de la memòria històrica de Palma. Els carrers estan inclosos en el Cens de símbols, llegendes i mencions franquistes elaborat per la Comissió Tècnica en base a la norma.

El batle de Palma, José Hila, ha explicat aquest dilluns que canvien el nom de 12 carrers amb simbologia franquista «per a continuar avançant en la democràcia». «Tots els que estam aquí presents mai pactaríem amb feixistes. Per això seguim canviant noms de carrers, obrint fosses i identificant els cossos per poder tornar-los a les seves famílies».

En publicar la iniciativa a Twitter, Hila ha rebut resposta per part de l'escriptor Arturo Pérez-Reverte amb insult inclòs.

La cosa no ha acabat aquí ja que el batle de Palma ha argumentat la decisió de Cort: «Senyor Pérez-Reverte, com veig que li interessa el nomenclàtor de Palma, voldria explicar-li de manera educada que els tres carrers es varen posar en honor a tres navilis franquistes. Era 1937, el mateix any en què el bàndol nacional assassinava el legítim batle de la ciutat Emili Darder». Lluny de demanar disculpes per la falta de respecte, Pérez-Reverte ha tornat a la càrrega:

+ VIST