Segueix-nos F Y T R

Cort ampliarà el servei de recollida de matèria orgànica a 32 barris més

|

L'Ajuntament de Palma ampliarà el servei de recollida de matèria orgànica a 32 barris més durant 2021, amb l'habilitació de 596 contenidors nous amb obertura lateral, que donaran cobertura a unes 400.278 persones.

L'objectiu d'aquesta implantació és estendre la recollida de matèria orgànica, que ara com ara està disponible solo en 12 barris, perquè el reciclatge d'aquests residus, que actualment és del 25 per cent, abast el 50 per cent.

Es tracta d'un sistema de recollida de matèria orgànica que es realitza a partir de contenidors tancats, que s'obren amb la targeta ciutadana, amb la intenció de garantir «la puresa i el bon ús» d'aquest servei.

Segons ha assenyalat aquest dilluns en una roda de premsa el president de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya), Ramón Perpinyà, aquests contenidors amb obertura lateral poden acumular fins a 2.200 litres de residus.

L'ampliació d'aquest servei suposarà reduir la incineració de residus, que és el procediment que s'usa per a tractar les deixalles, així com evitar les emissions de diòxid de carboni i reduir el cost del tractament d'aquesta matèria.

En concret, actualment hi ha un total de 126 contenidors d'aquest tipus a Palma, distribuïts a Son Flor, Els Ametllers, Son Pacs, El Fortí, Son Cotoner, Camp d'en Serralta, Son Rapinya, Son Espanyolet, Son Dameto, Santa Catalina, Son Armadans, Son Dureta i La Teulera.

A més, hi ha 44 plataformes de recollida selectiva mòbil en el centre històric, que donen servei a 16.000 habitants, i 22 contenidors de càrrega posterior a Son Sardina, que donen cobertura a uns 3.000 residents.

Durant abril s'ampliarà aquest servei a Bons Aires, Camp Redó, Son Peretó, Cas Capiscol, El Jonquet, Son Anglada, Son Roca, Son Serra, La Vileta, Son Vida, Son Xigala, Són Ximelis, Cala Major, El Terreno, La Bonanova, Porto Pi i Sant Agustí.

En la primera fase d'aquest mes, entre el 7 i el 16 d'abril, es col·locaran 52 contenidors; en la segona fase s'habilitaran altres 33 punts de recollida selectiva, i a la fi de mes se situaran altres 40 contenidors, segons ha precisat Perpinyà.

Posteriorment, al maig, s'aconseguirà Començar el dia, Arxiduc, L'Olivera, plaça de Toros, Son Oliva, Establiments, Secar de la Real, sa Indioteria, Es Vivero, Estadi Balear, Verge de Lluc, Rafal Nou, Rafal Vell, Son Cladera, Son Fortesa Nord i Son Rullan.

Aquests barris comptaran amb un total de 145 contenidors, dels quals 48 es col·locaran a principis de maig, 25 s'habilitaran a mitjan mes i els 72 restants s'aniran instal·lant fins a principis de juny.

La matèria orgànica suposa un 40% dels residus domèstics

El batle de Palma, José Hila, ha remarcat que la matèria orgànica suposa el 40 per cent dels residus domèstics, per la qual cosa considera que la seva recollida selectiva és «fonamental» per a aconseguir el 50 per cent de reciclatge d'aquestes deixalles.

Així mateix, ha anunciat que la implantació d'aquest servei vindrà acompanyada de campanyes d'informació i conscienciació, perquè la ciutadania continuï fent un bon ús d'aquests contenidors, «com ha fet en els barris en els quals ja s'han instal·lat».

+ VIST