Segueix-nos F Y T R

La Fira del Llonguet torna aquest cap de setmana al Pil·larí

|

Aquest dimarts, 19 d'abril, han presentat la sisena edició de la Fira del Llonguet. Aquesta Fira, que té un fort caràcter tradicional i artesà, tornarà a la barriada de Palma del Pil·larí el pròxim diumenge 24 d'abril, després de dos anys sense celebrar-se per mor de la pandèmia de la Covid-19.

S'espera que hi hagi al voltant d'una setantena de punts de venda, mostra o exposició en què el pa tradicional de la ciutat serà el protagonista. La Fira compta amb el suport de l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears i té per objectiu donar a conèixer la tradició dels productes locals de pastisseria i forn.

«És important que es descentralitzin les festes i arribin a l'extraradi de la ciutat. Volem apostar per les fires, perquè a la ciutadania li agrada gaudir d'aquest esperit de poble i la seva assistència multitudinària és bona mostra d'això. A més, és una gran oportunitat per a donar suport al producte local de proximitat. Tot el pa que es vengui en aquesta Fira serà artesà i de quilòmetre zero», ha declarat el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació i del Districte Platja de Palma-Pla de Sant Jordi, Rodrigo Romero. En total hi participaran catorze forns de tot Mallorca, que comercialitzaran els seus productes, amb el llonguet com a protagonista.

Les activitats començaran a les 10 h amb els geganters de Llucmajor i els xeremiers del Prat i, fins a les 17 h, s'oferiran diferents activitats adreçades a tots els públics. Un dels plats forts el trobarem a les 10.30 h quan tres xefs (Koldo Royo, José Cortés i Catalina Pons) oferiran un espectacle de cuina.

El programa inclou tot un seguit de propostes com són una cercavila amb espectacle de circ, demostracions artesanals d'elaboració de pa i altres productes, animació musical amb «tardeo llongueter» a càrrec d'un DJ, ludoteca infantil amb jocs gegants de fusta, tallers infantils, etc.

+ VIST