Segueix-nos F Y T R

Onze persones admeten que varen presentar títols falsos de català per a fer feina a Emaya

|

Emaya va detectar al 2018 la presentació de falsificacions en certificats de català A2 i en un títol d'FP a dos processos de contractació de personal en aquesta empresa municipal i varen sospitar de l'existència d'una trama organitzada.

L'any 2021, la jutgessa del Jutjat d'Instrucció 3 de Palma va tancar la instrucció i va donar trasllat a la Fiscalia en entendre que existeixen indicis racionals d'un delicte de falsedat en document oficial.

La majoria dels processats varen reconèixer durant la instrucció que varen aportar documents falsejats en la convocatòria d'ocupació pública per a intentar justificar el requisit que exigia en aquest moment l'empresa: nivell A2 de català.

Els 12 acusats per la trama de presentar certificats falsos de català a Emaya han tengut aquest dijous al judici, celebrat al Jutjat Penal 3 de Palma. 11 dels 12 admeten que varen fer servir documents falsificats per a participar en una oposició a peó d'aigües l'any 2018 i acceptaran una condemna de sis mesos de presó i el pagament d'una multa de 540 euros.

L'únic dels encausats que defensa la innocència és un antic membre del comitè d'empresa. La Fiscalia sosté que va ser l'encarregat de facilitar documents a un dels que sí que han confessat. Per això, afronta una petició de dos anys de presó per part de la Fiscalia i l'empresa municipal, que exerceix l'acusació particular, segons ha explicat Ultima Hora.

+ VIST