Segueix-nos F Y T R

El coordinador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau oferirà una conferència a Palma sobre el paper de les finances en els conflictes armats

|

Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, oferirà la conferència 'Quin és el paper de les finances en els conflictes armats?' aquest divendres, a les 19 h, a Ca n'Oleo (Palma), organitzada pel grup local de Fiare Banca Etica a les Illes Balears, el grup promotor de Coop57 a Mallorca i les Fundacions Darder Mascaró.

La guerra a Ucraïna, el conflicte armat amb més presència mediàtica actualment, però, ni de bon tros l'únic que es viu al món, torna a posar sobre la taula la necessitat de la cultura de la pau i de la resolució dialogada dels conflictes. Però també posa de manifest la dimensió i el poder del Cicle Econòmic Militar, en el qual el finançament hi juga un paper essencial.

Descobrir precisament quin és el rol que tenen les finances en els conflictes armats i en la indústria de les armes és l'objectiu d'aquesta conferència. Com les entitats financeres fan possible, a través d'inversions, crèdits i eines facilitadores de la compra-venda de material de guerra, que els conflictes armats puguin subsistir. A més, també presentaran les alternatives, les finances ètiques, que exclouen de la seva política de crèdit i inversions les activitats que atempten contra la vida i els drets humans.

+ VIST