Segueix-nos F Y T R

El Govern espanyol prepara la privatització de la torre de control de l'aeroport de Palma

| |

El Govern espanyol prepara la privatització de les torres de control de set aeroports de l'Estat: Palma, Tenerife Sud, Tenerife Nord, Màlaga, Gran Canària, Bilbao i Santiago. Es tractaria de la privatització més gran de la gestió del control aeri a l'Estat des del 2010, quan es va iniciar la liberalització d'aquest sector.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana publicarà pròximament una ordre ministerial que serà sotmesa a audiència pública amb l'objectiu de liberalitzar el servei de control aeri a les torres a diversos aeroports de l'Estat.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ja va anticipar durant la darrera edició de la fira turística Fitur que el Govern espanyol analitzaria l'ampliació de la privatització de les torres de control.

L'objectiu d'aquesta decisió, segons justifiquen, és «millorar la competitivitat del transport aeri a Espanya, amb nivells màxims de qualitat i seguretat, de manera que contribueixi a un preu més baix dels bitllets aeris i a més puntualitat».

La proposta respon a la sol·licitud d'Aena del 31 de gener passat, en què el gestor aeroportuari va proposar al Ministeri continuar amb una nova fase d'obertura del servei de trànsit aeri d'aeròdroms a nous proveïdors certificats en una sèrie d'aeroports, segons han confirmat fonts del Ministeri.

+ VIST