Segueix-nos F Y T R

Denuncien que l'Ajuntament de Palma vol vendre part del Bosc de Son Vida per fer-hi xalets

|

La plataforma ciutadana Son Quint - Parc natural de Ponent, entitat ciutadana que defensa els interessos dels pobles de la Serra de Na Burguesa, denuncia que l'Ajuntament de Palma ha tret a subhasta pública 17 solars circumdants del Bosc de Son Vida. Conjuntament, els solars en venda cobreixen més de tres quarterades de superfície, un total de 21.482 metres quadrats.

Aquets dissabte sortí publicat al BOIB el decret de la batlia mitjançant el qual es convoca la subhasta pública. El tipus de licitació de la subhasta, sobre el qual els licitants faran les proposicions oportunes, ascendeix a més de 12 milions d'euros. La majoria dels solars en venda han rebut la qualificació urbanística I5 o I7, segons el decret, per la qual cosa seran dedicats a la construcció d'habitatges unifamiliars.

La plataforma ciutadana denuncia que l'Ajuntament de Palma prengui aquesta mesura, que afecta un afluent del torrent de Sant Magí i les fonts de Sa Coma Fosca i Son Vida. Denuncien també les possibles afectacions al patrimoni històric, ja que a la zona hi ha tres forns de calç antics. Exigeixen a l'Ajuntament que retiri aquesta subhasta i que integri els solars al Bosc, a fi de protegir-ne la riquesa ambiental i paisatgística.

+ VIST