Segueix-nos F Y T R

La CUP-Crida per Palma vol posar fre al creixement urbanístic que preveu el Pla General de Palma

|

Aquest dijous migdia la CUP-Crida per Palma ha escenificat a Son Moix l'abast del creixement urbanístic esbossat en el nou Pla General de Palma.

La formació groga considera que el document no hauria d'afavorir el creixement urbanístic en un moment d'emergència climàtica i sobresaturació de la ciutat, «i molt menys en terrenys desclassificats en sòl rústic».

Jero Bonnín, candidata a la batlia de Palma per la CUP-CxP, ha assenyalat que «el Pla General preveu el creixement urbà en 235 hectàrees, una superfície equivalent a 318 camps de futbol com Son Moix».

Des de la formació municipalista també han criticat «l'absència d'un procés real de participació ciutadana en l'elaboració d'un instrument de tanta transcendència» i han advertit que l'oposició veïnal ha estat silenciada.

Jonàs Páez, el número cinc de la llista, ha deixat clares les propostes de la CUP-CxP:

  1. Posar fre al creixement de la ciutat, evitant la urbanització en els nous sòls urbanitzables previstos al Pla General
  2. Revertir la qualificació d'aquell sòl urbà que avui resulta innecessari
  3. Impedir intervencions urbanístiques que promoguin la gentrificació dels barris, la destrucció del patrimoni ambiental i històric i l'especulació del valor del sòl, enriquint a grans propietaris i constructores privades.

+ VIST