Segueix-nos F Y T R

Mor Carlos Zayas, fundador d'Amics de la Terra Mallorca

|

L'associació ecologista Amics de la Terra ha informat aquest dimarts, en un comunicat, que un dels membres històrics i fundador de l'organització a Mallorca, Carlos Zayas, va morir dilluns al vespre a 88 anys. L'entitat ha volgut expressar el seu condol després de la «llarga vida dedicada a la defensa de la democràcia, els drets humans i la lluita ecologista» de l'activista.

Aquest juliol passat, Zayas va publicar les seves memòries, i Amics de la Terra li va rendir un homenatge pel seu activisme i la seva contribució a la lluita enfront del canvi climàtic. Nascut el 1933, Carloz Zayas es declarava antifranquista, socialista i ecologista. Va ser detEngut en diverses ocasions per defensar els seus principis i, també, va passar dos anys a la presó durant el franquisme. A més a més, va ser diputat pel PSOE i va fundar la revista Cambio 16, també.

Algunes de les fites que va assolir a través de l'activisme varen ser, en els últims 20 anys, la reforestació privada més gran de les Balears, d’unes 70 Ha i més de 60.000 arbres, a Son Torrella; així com la denúncia de construccions il·legals, noves carreteres i polígons industrials.

+ VIST