Segueix-nos F Y T R

Un total de 666 persones han mort enguany a les Balears en les llistes d'espera de dependència

| |

Un total de 666 persones han mort a les Balears des de començament d'any en les llistes d'espera de la dependència, segons les darreres dades del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 recollides per l'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, amb motiu del XV aniversari de la Llei de Dependència.

En concret, d'aquestes 666 persones, 366 eren dependents amb dret a pendents de prestació i 300 estaven pendents de resolució del grau de dependència.

A més, de les dades es desprèn que les Balears tenen un 8,28% de persones en el «llimb de la dependència», és a dir, pendents de rebre prestació. Aquest percentatge se situa per sota de la mitjana estatal.

Del desembre del 2020 al novembre del 2021, les llistes d'espera s'han reduït un 10,3% a les Balears, amb 2.201 persones en espera el novembre d'enguany. D'altra banda, el nombre de beneficiaris ha augmentat un 5,7% a les Balears en aquest període.

A tot l'Estat, un total de 43.381 persones han mort des del començament del 2021 a les llistes d'espera de la dependència. Segons adverteix l'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, «la burocràcia en els procediments i aquestes comunitats no permetran que el Govern espanyol compleixi l'objectiu de reducció de la llista d'espera en 60.000 persones compromeses en el pla de xoc».

+ VIST