Segueix-nos F Y T R

El parc de la Mar reobre al públic després de mesos de renovació

|

S'ha executat una inversió de 655.957 euros mitjançant la Llei de Capitalitat que ha permès renovar el paviment del parc després de trenta-cinc anys. 
Durant les pròximes sis setmanes es completarà l'actuació amb l'arribada dels bancs i l'estabilització del tram d'accés des del pont fins a les escales
.

El parc de la Mar ha reobert al públic aquests dies després d'unes obres de remodelació que es van iniciar aquest estiu i que han suposat una inversió de 955.957 euros i que són finançades a través de la Llei de Capitalitat.


Aquesta obra ha permès renovar el paviment d'aquest espai simbòlic i emblemàtic. Així, s'ha executat la primera fase d'aquest projecte que ha permès renovar el canti'l del llac, les baranes, sembrar arbres nous i renovar per complet la il·luminació d'aquest espai.


En les pròximes sis setmanes està pendent que arribin els nous sis bancs model "catalano" que s'estan produint i que l'àrea d'Infraestructures i Accessibilitat completi les tasques d'estabilització del tram del parc de la Mar situat entre la rampa i el mural de Joan Miró, un espai al qual s'ha d'executar una actuació per a reposar la superfície amb sòl estabilitzant.


Disseny original del parc de la Mar


Aquesta renovació integral ha permès posar a punt aquest espai després de trenta-cinc anys. El projecte de renovació va rebre el vistiplau de la Comissió de Centre Històric i ha tingut en compte als arquitectes que van realitzar el disseny original: Pedro Nicolau, Ángel Morado, a més de l'equip integrat pels arquitectes Santiago Bo, Emilio Gené y Emilio Nadal de Olives i els enginyers Mateo Castelló y J. I. Cisneros, triant elements que preserven la fisonomia original.


Així, s'ha realitzat una il·luminació específica per a l'embarcador i el mural de Joan Miró mitjançant enllumenat Led. Els arbres s'han plantat en dipòsits de fibra i s'ha millorat el sistema de reg. L'actuació, en conjunt, ha permès renovar en aquesta primera fase tot l'espai comprès entre Antoni Maura i la rampa i el pont i les escales, a més del canti'l del llac, que es trobaven molt deteriorades pel pas del temps.

+ VIST