Segueix-nos F Y T R

“No he volgut ser un convidat de pedra del govern de Pollença”

El portaveu del PSM, Tomeu Cifre, parla des de l'oposició de l'expulsió del govern local

Tomeu Cifre amb Biel Barceló. | M.N.

| Pollença |

"Vaig desobeir el batle, i no la Policia Local, perquè havia pres una decisió arbitrària, sense cap tipus de fonament jurídic i que contradiu el bé comú dels pollencins, dels d'ara i dels que vindran". Tomeu Cifre, exregidor de Cultura de l'Ajuntament de Pollença, destituït dijous després de botar la barrera d'accés a la finca de Ternelles i d'incomplir així l'ordre del batle, que hi limitava el pas a vint persones, reflexiona a través d'una carta sobre els esdeveniments dels darrers dies que l'han portat directament de l'equip de govern -que compartia amb UM-UNPI i el PSOE- a l'oposició -al costat del PP-UMP i d'Alternativa Esquerra Unida-Els Verds.

"El batle sap que no m'ha destituït per haver botat una barrera, sinó perquè represent un partit polític, el PSM, que durant els dos darrers anys i mig no ha volgut ser una comparsa de les seves decisions, perquè hem volgut dir-hi la nostra quan s'han hagut d'aprovar projectes i no ens hem empassat tots els seus capritxos i ocurrències... No he volgut ser un convidat de pedra del govern municipal i això no ha agradat al batle", explica Cifre. El portaveu del PSM critica la "manca de coherència" del PSOE, que consentí la seva destitució tot i haver donat suport a la manifestació, si bé és ver que no botaren la tanca.

"Resulta indignant que a tots els qui passàrem tranquil·lament i pacíficament la barrera de Ternelles ens hagin volgut fer passar per uns vàndals salvatges i infractors de la llei, i resulta encara més indignant que aquestes acusacions vinguin d'un batle que pertany a un partit polític, UM, ple de personatges encalçats per jutges i fiscals i dels quals, fins ara, no n'ha dimitit cap".

Cifre fa una valoració positiva d'aquests anys de gestió, "amb un ressorgiment del Festival de Pollença i del museu municipal; amb l'acostament de la cultura al poble, fugint de l'elitisme; i els infants, l'autèntica esperança perquè Pollença es pugui continuar considerant un poble de cultura", afirma. "També l'Empresa Municipal ha començat a veure llum al final del túnel i, després d'anys de pèrdues econòmiques, a la fi han pogut tancar l'any amb beneficis", assegura. Cifre hi reflexiona sobre el treball que a partir d'ara desenvoluparà a l'oposició. "Tal com feia abans, continuaré al servei dels pollencins que pensen que un poble millor és possible i que una altra manera de governar Pollença ens permetrà aconseguir-ho".

Sense regidor de Cultura

Després de la destitució, dijous, de Tomeu Cifre, el batle de Pollença encara no ha decidit qui el substituirà al capdavant de l'àrea de Cultura, tot i que és segur que serà un dels regidors de la coalició UM-UNPI. Respecte de l'Empresa Municipal de Serveis, l'equip de govern (UM-UNPI/PSOE) acordà ahir mantenir-ne al capdavant el gerent, Antoni Sureda, designat a principi de legislatura a instàncies del PSM. Precisament Sureda va posar el seu càrrec a disposició de l'assemblea del PSM, reunida dilluns vespre i que li va reiterar la confiança perquè continuï desenvolupant la seva tasca. Així mateix, el batle, Joan Cerdà, explica que "el gerent té la nostra absoluta confiança i des de l'equip de govern trobam que és un tècnic que fa bé la seva feina". L'edil Joan Josep Mir (PSOE) entrarà a formar part del consell d'administració de la companyia municipal en substitució de Bartomeu Cifre.

+ VIST