Segueix-nos F Y T R

Son Servera aposta pel català

El ple de l'Ajuntament va aprovar, per unanimitat de tots els partits, la moció de suport a favor de la Llei de normalització lingüística i el Decret de mínims

| Son Servera |

Hi hagué unanimitat de tots els partits polítics que integren el Consistori. El ple de l'Ajuntament de Son Servera va mostrar el suport a la defensa de la Llei de normalització lingüística de les Illes Balears, així com al Decret de mínims d'us del català a l'ensenyament. No hi hagué debat. Tothom apostà per la llengua. La moció, presentada pels Independents per Son Servera i els Verds Esquerra, fou aprovada per unanimitat tant de l'equip de govern (Independents-PSOE-UM) com de l'oposició (PP i Els Verds-Esquerra). Tot i que la moció tirà endavant sense discussió del contingut, hi hagué alguns retrets.

El Partit Popular va ser prou clar. "Des de sempre hem defensat el català. S'ha de recordar que, en la passada legislatura, quan governava el PP, nosaltres posarem en marxa subvencions per a les retolacions del comerços. Nosaltres sempre hem apostat per la nostra llengua", exposà Damià Ripoll, portaveu del PP, que va retreure al batle que en el ple es presentés una moció a favor de la llengua i, al mateix temps, es duguessin dos informes dels tècnics en castellà. "Potser sou vosaltres, els que heu de clarificar la vostra posició a favor de la llengua", es qüestionava el PP.

D'altra banda, el PSOE va retreure al batle que no l'haguessin tingut en compte a l'hora de presentar la moció. "No sabíem que presentarien aquesta moció i ens sap greu que no ens hagin avisat, ja que som part de l'equip de Govern".

Acords

D'aquesta manera, l'Ajuntament en ple insta les institucions públiques de les Illes Balears a "promoure les mesures necessàries per restablir el català en el lloc que li correspon, com a llengua pròpia de les Balears, i a garantir que tota la població la conegui i sigui considerada com un dels elements identificadors de la nostra societat".

Un altre acord fa referència al fet que "l'Ajuntament constata la funció de la Llei de normalització lingüística de les Illes, que, amb el consens polític i la cohesió social, ha compatibilitzat la cooficialitat del català i el castellà amb la protecció i la promoció de la llengua catalana com a llengua pròpia de les Illes Balears". L'Ajuntament de Son Servera mai no ha posat traves excessives a l'aplicació del català, com ho demostra l'aprovació, el 2005, del Reglament per a l'us de la llengua catalana i, en aquest legislatura, la creació de la Regidoria de Normalització Lingüística. La moció ja s'ha aprovat a diversos ajuntaments de l'Illa, com Pollença, Inca, sa Pobla i Manacor.

+ VIST