Segueix-nos F Y T R

AnimaNaturalis, en contra del “sacrifici massiu” de cabres a la zona afecta per l'incendi

Les cabres i les ovelles poden dificultar la reforestació de la zona calcinada pel foc. | M. A.

| Palma |

AnimaNaturalis s'ha posicionat en contra de la decisió del Govern Balear, el Consell de Mallorca i els tres ajuntaments afectats per l'incendi a la Serra de Tramuntana de realitzar un "sacrifici massiu" de cabres per reforestar la zona. El foc calcinà més de 2.000 hectàrees.

Vanesa Moreno, portaveu de l'organització, explicà aquesta setmana que han iniciat una recollida de firmes perquè els ciutadans expressin "el seu malestar davant d'aquesta vergonyosa decisió" i, a més, assenyalà que "és incomprensible pretendre salvar la flora mitjançant l'extermini de la fauna".

"Tenen aquestes cabres la culpa de l'incendi que ha devastat la zona? No ha estat part del problema el fet, que no s'hagin realitzat correctament les tasques de prevenció a causa de les retallades?", es demanà Moreno.
Per a l'organització animalista aquesta decisió és "totalment inacceptable i premeditada" i asseguren que "haurien de plantejar-se altres opcions que no impliquin l'extermini d'animals".

Així, l'organització considera com una millor opció una campanya d'esterilització selectiva per evitar que la població augmenti massa ràpid i així "facilitar una correcta reforestació natural". També considera oportú una campanya de voluntariat per ajudar en tasques de reforestació o, fins i tot, "reallotjar" els animals en altres zones amb més vegetació.

Control de pastures
El GOB, per part seva, instà aquesta setmana a la conselleria de Media Ambient a "prohibir i evitar la pastura d'ovelles i cabres a la zona". "Després d'un incendi, la pastura té uns efectes molt negatius, ja que es produeix sobre els brots tendres de les espècies que han germinat o rebrollat, fet que condiciona molt la correcta recuperació forestal de la zona", afirmà el grup ecologista.

Relacionat
+ VIST