Segueix-nos F Y T R

Pares de l'IES del Port de Pollença: "No volem que discriminin els nostres fills"

Pancarta de protesta a una manifestació de camisetes verdes. | M.A.CA

|

Els pares de l'IES Clara Hammerl, del Port de Pollença, no volen que “discriminin” els seus fills de 1r d'ESO que han de cursar en anglès les Ciències Naturals i les Matemàtiques. Això és el que asseguren les famílies d'aquest institut, que es veu obligat a impartir aquestes assignatures en llengua estrangera per donar compliment al Decret de tractament integrat de llengües (TIL).

Un dels afectats assegura que “els nins no s'assabenten de res a classe i la meva filla de 12 anys s'ha de passar tres hores a casa traduint el que li donen amb el Google Traductor i això és una aberració”. I afegeix que tot i que la seva filla ha anat a un campament d'anglès aquest estiu i té sort amb ella, “ho passen molt malament”.

Les famílies volen que els seus fills només facin una assignatura en anglès, per exemple, les matemàtiques perquè el professor és més flexible durant les explicacions. Aquestes famílies es mostren contràries al TIL i no pas del professorat que es veu obligat a aplicar la norma.

Els pares assegura que abans que tot això arribés a fer-se públic, arran de l'incident d'un nin que va sortir plorant d'un examen d'anglès i demanà per marxar a casa perquè no es veia capaç de fer-lo, “nosaltres ja havíem anat a Educació per denunciar la situació i a l'Oficina del Defensor de Menor”, expliquen.

Uns 26 pares dels alumnes de 1r d'ESO decidiren ahir dematí anar a xerrar amb la direcció del centre per tal de demanar una solució a un conflicte perquè “els nostres fills estan perdent un curs”. La direcció del centre gestionà ràpidament una reunió amb Inspecció educativa que se celebrarà avui a les 9 del dematí.

Relacionat
+ VIST