Segueix-nos F Y T R

El Front Comú en defensa del Territori planta cara a Magaluf

La primera 'batalla' per un altre model econòmic i social s'esdevé a un dels indrets més desnaturalitzats de l'illa

| Magaluf |

La convergència d'inquietuds i un temps de feina han duit el naixement del Front Comú en defensa del Territori, una plataforma integrada per més de vint col·lectius, entre els quals hi ha el GOB, els joves d'Arran, el Col·lectiu Albaïna i Xítxeros amb Empenta, que té l'objectiu de criticar el model vigent que incita al consum desmesurat a costa d'ecosistemes i persones.

Així, l'assoliment d'un nou paradigma que sigui respectuós amb la terra, amb la mar i amb qui els habita esdevé l'objectiu clau d'aquest grup, i per aconseguir-ho s'han decidit a passar a l'acció. Per això han convocat una primera mobilització per aquest dissabte, 16 d'agost, a un indret força malmenat: la platja de Magaluf.

La concentració, que tendrà lloc a les 11 del matí davant un dels coneguts hotels de la zona, vol canalitzar el “descontentament social amb les polítiques econòmiques i territorials”, que han convertit Mallorca en “terreny de negoci per a especuladors”.

“L'escenari és idoni. La costa de Calvià, la qual ha perdut tots els seus encants amb l'excusa del turisme com a motor de riquesa, i malgrat això, assistim a una desmotivadora precarietat laboral a l'hoteleria i a contemplar uns paisatges desfets per l'ànsia d'obtenció de doblers ràpids i fàcils, que engreixà la bombolla immobiliària”, s'explica en la convocatòria de la protesta.

+ VIST