Segueix-nos F Y T R

Barracons enmig del carrer a l'IES Santa Maria

Imatge de les tres aules modulars instal·lades aquesta setmana. | Antoni Pol

|

Els alumnes de l'IES Santa Maria estudiaran a partir del pròxim curs en uns barracons enmig del carrer. L'institut, que el curs 2014-2015 acollirà a un centenar més d'estudiants (275) que l'anterior, s'ha vist obligat a créixer cap a la via pública.

L'Institut d'Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (Ibisec) instal·là dilluns les tres aules modulars després de realitzar un informe que determina la idoneïtat de la ubicació i en el qual s'insta a què l'Ajuntament instal·li pilons i tanques, segons han explicat fons d'Educació.

Per poder muntar les aules s'ha hagut de canviar la ubicació d'una parada de bus i fins i tot tallar els arbres que hi havia fins ara just davant de l'edifici principal.

L'IES Santa Maria, obligat a sobreviure amb aules modulars
Els curs passat quan l'IES Santa Maria acollia també els alumnes de l'IES Sant Marçal, les aules modulars s'instal·laren a un solar privat al costat del centre educatiu que actualment està ocupat una pista de pàdel, i pel qual s'havien de pagar uns 1.000 euros mensuals.

Però les aules modulars ja havien trepitjat els carrers de Santa Maria fa anys quan encara no s'havia construït el CEIP Melcior Rosselló i Simonet i Primària i Secundària compartien edifici.

El regidor de Via Pública i Obres Municipals, Nicolau Canyelles, ha assegurat que el consistori ja està treballant en les noves senyals viàries que s'han de pintar entorn de les aules arran d'un informe elaborat també per la Policia Local. Canyelles ha assegurat que “la seguretat és extrema” si bé ha reivindicat la necessitat de construir un nou institut al municipi perquè l'Ajuntament ja té el solar preparat.

+ VIST