Segueix-nos F Y T R

L'olor dels fems que arriben al port d'Alcúdia es ‘disfressa’ amb essència de fraula

Campanya dels socialistes contra la importació de fems del continent via el port d'Alcúdia. | Picasa

| Alcúdia |

L'arribada de fems d'Europa pel port d'Alcúdia va ser un dels temes tractats en el ple de la localitat d'aquest dijous.

Aquests residus «no tenen res a veure amb el ‘confeti’ o els cilindres negres que ens mostraven. Fa olor, de fet si ens adonam de quan arriben els vaixells és perquè fan olor i, tant és així, que els mesclen amb aigua i aroma de fraula per intentar camuflar l'olor», assenyalà el portaveu del PSOE d'Alcúdia, Pere Malondra, que va denunciar les condicions en les quals es realitza la importació de residus procedents del continent per a la seva incineració a la Illa.

El ple va rebutjar aquest dijous amb el vot de qualitat de la batlessa (l'ex del PSM, Carme García, va estar absent) instar el Consell a interrompre la importació de fems forans a través del port Alcúdia.

Els socialistes van explicar que aquesta mateixa setmana ha arribat un enviament.

En concloure el ple, la candidata d'Esquerra i veïna del port, Antònia Peralta, demanà la paraula per denunciar públicament les males olors que «sofreixen» els veïns de la zona i, davant la negativa de la batlessa Coloma Terrassa (PP) a acceptar la crítica, va anunciar que iniciarà una recollida de signatures per frenar-la.

Terrassa, per la seva banda, va dir: «No tenim constància de cap queixa, pot ser que tengui el nas taponat perquè jo no he copsat olor a res».

+ VIST