Segueix-nos F Y T R

La llista comuna de 'Gent per Alcúdia' retroba Biel Barceló i Joan Lladó

Els líders sobiranistes han coincidit en aquest acte de presentació. | MÉS

| Alcúdia |

'Gent per Alcúdia' ha aconseguit compondre allò que semblava irreconciliable, com a mínim, d'ençà del polèmic procés de primàries que acabà amb la sortida d'Esquerra de Més per Mallorca.

Aquest dimarts s'ha presentat en societat la candidatura ciutadana oberta, que es presenta per aconseguir el canvi al municipi en les eleccions del mes de maig, i els padrins de la unió han estat d'una banda el president d'Esquerra Illes, Joan Lladó, i de l'altra el portaveu de MÉS al Parlament, coordinador general de la coalició i pròxim candidat al Consolat, Biel Barceló.

Tal com han explicat, la llista la integren gent del PSM, d'Esquerra i independents. Així, el candidat a la batlia és Tomàs Adrover (PSM), i la número dos serà Antònia Peralta, d'Esquerra Republicana.

Així, Barceló ha afirmat que Gent per Alcúdia neix com una “fórmula que supera els partits, oberta a la participació, i d’èxit, per aconseguir que el canvi arribi a Alcúdia, a Mallorca i a Balears”.

Pel seu cantó, Lladó ha volgut destacar que aquesta "és una candidatura plural, que parteix de la generositat de les parts, que suma i que té la voluntat de canviar Alcúdia”.

“Des d’Esquerra Republicana volem mostrar el nostre agraïment al PSM d’Alcúdia per la seva generositat, perquè és amb generositat i sense exclusions com s’arriben a acords”, afirmà, abans de concloure que “la gent de Mallorca que treballa a peu de carrer és la gent que ha de canviar Mallorca”.

Eixos programàtics
Adrover identifica com els eixos de la seva candidatura “recuperar la cultura”, ja que “s’han deixat de fer moltes polítiques a favor d'això”. També promet promoure un turisme de qualitat, “incompatible totalment amb els fems que duen a cremar aquí des d’Europa”.

“El que no podem fer és cercar creuers a Miami, creuers de luxe... I que a la vegada ens duguin a Alcúdia els fems d’arreu d’Europa que després cremen aquí a Mallorca, causant unes molèsties molt greus als veïnats del Port. Nosaltres no vivim dels fems, vivim del turisme, i el que hem de potenciar un turisme de qualitat i desestacionalitzat”.

També defensa una rebaixa de la pressió fiscal i un canvi en les prioritats de la corporació.

+ VIST