Segueix-nos F Y T R

Manacor reubica la pedra de la memòria dedicada al batle republicà Antoni Amer 'Garanya' en el 85è aniversari del seu assassinat

|

L'Ajuntament de Manacor ha reubicat la pedra Stolpersteine dedicada al batle de Manacor, Antoni Amer Llodrà 'Garanya', una pedra de la memòria que a Mallorca s'instal·len per recordar les víctimes del franquisme, a instàncies del Consell de Mallorca i la Secretaria Autonòmica de Sectors Productius i Memòria Democràtica. Aquesta ha estat instal·lada davant el portal de La Sala, per commemorar el 85è aniversari del seu assassinat a mans dels falangistes dia 29 de desembre de 1936.

«Amb l’objectiu de dignificar la figura del batle 'Garanya', hem decidit reubicar la pedra de la Memòria que l’honora i el recorda i col·locar-la just davant l’Ajuntament on ell serví el poble», ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver, abans de dipositar un clavell vermell damunt la pedra en un gest de reconeixement i de memòria. Des del desembre del 2018, estava instal·lada davant la que va ser la casa del batle republicà, al número 8 del carrer de Joan Lliteres; l'artista alemany Gunter Deming va ser l'encarregat de fer-ho.

La del batle Amer 'Garanya' no és l'única pedra Stolpersteine que hi ha a Manacor. El 2018 també s'instal·laren tres pedres de la memòria més en record dels delegats de batlia de Porto Cristo, Joan Parera Gomila 'Ramonico'; el delegat de batlia de Son Macià, Antoni Sitges Febrer 'des Clot'; i el delegat de batlia de Son Negre, Antoni Adrover Santandreu 'Ravanet', tots represaliats pels franquistes.

+ VIST