Segueix-nos F Y T R

Crítiques a IB3 per comentaris masclistes durant la retransmissió del Pi de Pollença

«Aina, ves a ca la padrina i descansa»

|

La cadena pública de televisió de les Illes Balears, IB3 Televisió, ha rebut nombroses crítiques per comentaris masclistes durant la retransmissió del tradicional Pi de Sant Antoni de Pollença. La jornada, marcada per diversos incidents que l'Ajuntament ha lamentat, fou oficialment cancel·lada abans que ningú coronàs el Pi.

Les crítiques a la retransmissió neixen arran d'un comentari que feu la comentadora sobre l'intent d'una al·lota de pujar al Pi. Ja durant els moments anteriors s'havia fent continua referència al fet que existia un considerable predomini d'homes fent-se lloc per intentar escalar fins rompre la bossa de paperins de les branques més altes.

Després que una al·lota desistís de l'intent de pujar-hi, la comentadora d'IB3 li aconsellà que partís «a ca la padrina» a «descansar». Diverses veus a les xarxes ho han criticat, titllant els comentaris de paternalistes i masclistes i reclamant una rectificació per part de la cadena de televisió. D'altres han recordat que aquests comentaris vulneren la legislació en matèria d'igualtat.

+ VIST