Segueix-nos F Y T R

Govern, Cort i Consell volen prestigiar “ara” el català

Llancen una campanya conjunta per fer que la llengua esdevengui “l'element natural de relació”

| Palma |

Amb el lema Ara és la teva. Parla en català, Govern, Consell i Cort llancen una campanya publicitària conjunta per fomentar l’ús de la llengua pròpia en tots els àmbits de la vida social. Dos personatges de còmic que van en motoret són la imatge promocional que des de fa una setmana ja es pot veure a les parades de bus i a les tanques publicitàries de vorera de carretera que hi ha arreu de les Illes.

"Hem volgut que aquesta campanya tengués una imatge jove i fresca. Perquè allò que precisament pretenem és incentivar el jovent que el parli", explicà ahir en roda de premsa Margalida Tous, directora general de Política Lingüística.

El cost del disseny d’aquesta promoció, que a més dels cartells esmentats també inclou el repartiment de 13.000 camisetes, 3.000 gorres infantils i 15.000 adhesius entre els escolars, és de 30.000 euros. Així mateix, també s’editaran una sèrie de fulletons informatius que es repartiran a establiments comercials i de restauració.

"Aquesta campanya no és una acció puntual. Al llarg dels tres anys que queden de legislatura, periòdicament es faran insercions publicitàries a la premsa i a les tanques", aclarí Tous.

"El que es vol obtenir és un sentimenmt de fidelitat cap a la llengua entre aquelles persones que es troben en una franja d’edat d’entre 15 i 45 anys i que esdevengui l’element natural de relació", va assenyalar Rosa Barceló, responsable de Política Lingüística del Consell.

"Darrere aquesta campanya, però, hi ha tot un seguit d’actuacions formatives i de promoció de la llengua destinades a col·lectius concrets", informà Nanda Ramon, regidora de Cultura de Cort.

Cathy Sweeney, gerent del Cofuc, digué fent un joc de paraules: "Al protagonista de la campanya, l’haurem de batiar. Per què no li posam És-teva?".

+ VIST