Segueix-nos F Y T R

Francesc Antich garanteix transparència al sector públic

Les conselleries de Presidència i Economia tindran enllestit en dos mesos el projecte de llei per augmentar el control a les empreses

| Palma |

El president Francesc Antich donà ahir les "màximes garanties" que l’Administració autonòmica funcionarà amb la "màxima transparència" per evitar casos de corrupció en el sector públic com els de la legislatura passada.Digué això en relació al projecte de llei que estan elaborant les conselleries de Presidència i Economia que fixarà sistemes i mesures de control per a una major fiscalització de les empreses, consorcis i fundacions que depenen del Govern. El conseller Manera confirmà ahir que l’estudi estarà enllestit en dos mesos per començar després la seva tramitació parlamentària. Antich confià en aquest sentit que la llei obtingui el suport de tots els grups polítics, també del popular.

Manera recordà que el seu departament ja ha posat en marxa altres mesures en aquest sentit —com la creació de la figura de l’interventor delegat a les conselleries— i que després "l’únic que hem fet ha estat no mirar cap a una altra banda i afrontar les recomanacions per aclarir casos molt flagrants de presumpte delicte".

Respecte dels casos sorgits durant l’anterior gestió del PP, tot i afirmar que hi havia empreses públiques que tenien "una gran laxitud en el seu funcionament", demanà que "no es generalitzàs" sobre els casos de corrupció política al sector públic i recordà que ens permeten evitar l’excessiva lentitud del procés burocràtic que en ocasions exigeix l’Administració.

Nomenaments

Al marge d’això, el Govern aprovà el nomenament de Laura de la Campa com a nova directora general d’Habitatge, en substitució de Joseba Dañobeitia, que se’n va al Consorci de la Platja de Palma. També s’aprovaren els nomenaments de Maria José Suasi i d’Antoni Perelló com a nous directors generals d’Agricultura i Desenvolupament Rural, respectivament, a partir d’una reestructuració a la Conselleria.

+ VIST