Segueix-nos F Y T R

El Govern diu que prioritzarà l'assistència sanitària davant el coneixement del català

Barceló entén que és «fonamental» que els sindicats entenguin que cal complir la Llei de Normalització Lingüística

|

La portaveu del Govern, Joana Barceló, ha recalcat avui que en la contractació de personal mèdic en la sanitat pública, l'Executiu «prioritzarà» l'assistència sanitària davant el coneixement del català, si bé ha recordat que el Decret que regularà l'accés a una plaça en el sistema sanitari de Balears ha d'ajustar-se a la Llei de Normalització Lingüística, «aprovada per unanimitat en 1986».

Després de la reunió del Consell de Govern, Barceló ha remarcat que en l'esborrany del citat Decret, que va ser presentat el passat 14 d'octubre per l'Ib-Salut a la Taula Sectorial de Sanitat, «queda clar» que els metges i infermeres «no han d'acreditar de manera prèvia el coneixement del català» a l'hora d'accedir a una plaça.

«La necessitat d'acreditar prèviament el català no existeix, sinó que es dóna un termini de dos anys perquè els metges i infermeres puguin adquirir uns nivells d'aquesta llengua que són molt bàsics», ha indicat, referint-se al Nivell B. Barceló ha confiat en què es puguin arribar a acords amb els sindicats que ahir es van concentrar davant el Consolat de Mar en rebuig del citat Decret.

Tot i això, ha apuntat que és «fonamental» que els sindicats entenguin que cal complir la Llei de Normalització Lingüística, tot i que va insistir que l'objectiu de l'Executiu autonòmic és «prioritzar l'assistència sanitària per damunt de qualsevol altra consideració, com la justificació del català, a l'hora de contractar personal mèdic i d'assistència».

Finalment, Barceló ha ressaltat que tots els decrets que aprovi el Govern, referits a contractació pública, s'han d'ajustar a la Llei de Normalització Lingüística, després que es derogués el Decret que eximia del compliment d'aquesta normativa. 

+ VIST