Segueix-nos F Y T R

dBalears, el diari local millor dissenyat d'Europa

Els millors periòdics d'Europa procedeixen enguany de Suècia, Suïssa, Grècia i les Illes Balears. En aquesta desena edició de l'European Newspaper Award han participat 236 mitjans de 27 estats. El jurat es reuní a Nuremberg, Alemanya

| Palma |

Per la seva imatge renovada, dBalears ha estat qualificat enguany com el millor diari local d’Europa en la categoria de premsa local. Ha estat en la desena edició dels Premis als diaris europeus que organtiza l’Office for Newspaper Design (oficina del disseny de diaris). A part d’ell, d’entre 236 mitjans de 27 països, foren reconeguts el Basler Zeitung (Suïssa) en la categoria de premsa regional, el també suís Svenska Dagbladet com a rotatiu supraregional més ben dissenyat i el grec Athens Plus en la categoria de publicació setmanal.

Prestigi internacional

El jurat, integrat per periodistes i dissenyadors de reconegut prestigi internacional, valorà l’ús del color i el disseny d’avantguarda del nou projecte del Grup Serra. Martin Huisman (De Morgen, Bèlgica), Anna Sundkvist (Östersunds Posten, Suècia), Marita Granroth (Hufvudstadsbladet, Finlàndia), Walter Jensen (Bergens Tidende, Noruega) Sylvia Egli von Matt (MAZ-Schweizer Journalistenschule, Suïssa), Annete Milz (Medium Magazin, Alemanya), Theo Dersjant (Fontys School of Journalism, Holanda), George Taitl (Der Österreichische Journalist, Àustria) i Joachim Blum (assessor de mitjans, Alemanya) prearen també la incorporació de les portadetes interiors de cadascuna de les quatre seccions principals del diari.

A més d’això, destacaren la guia per a la lectura a través de paraules clau que acompanyen els quatre grans apartats. Finalment, també consideraren positiu el ritme de la publicació, que intercala articles de gran format amb altres de més petits.

+ VIST