Segueix-nos F Y T R
Nadal i UM

Els nadalistes s'exclouen de la nova direcció

Els delegats de Nadal al congrés d'UM acorden no ser a l'executiva ni al consell polític, però votaran Flaquer

Miquel Nadal abandona, amb els seus, la seu d'UM. | Miquel Àngel Canals - M.A.C.

| Palma |

El fins fa poc president d'Unió Mallorquina, Miquel Nadal, i els dos membres del seu sector que formen part de la gestora que ara dirigeix el partit, Cristina Cerdó i Antoni Moragues, no entraran en el futur consell polític de la formació -màxim òrgan entre congressos. Cerdó i Moragues tampoc no figuraran en la nova direcció elegida en el congrés extraordinari d'aquest cap de setmana. De fet, cap nadalista no serà ni a l'executiva ni al consell polític que surti del congés. Això decidiren ahir en una reunió, en la qual estaven convocats els 63 compromissaris triats a Palma per al pròxim congrés que són afins a Nadal i 12 compromissaris més no electes que li donen suport. Amb tot, també acordaren que votaran l'actual president transitori, Miquel Àngel Flaquer, perquè continuï presidint del partit.

Els ‘nadalistes' justifiquen la decisió per les "constants ofenses" que ha rebut el seu líder, Miquel Nadal, d'una part de la direcció del partit. Aquestes anirien des del moviment per fer-lo dimitir de president a la presentació d'una candidatura que ells consideren "anti Nadal" per a l'elecció dels compromissaris de Palma. Tot i això, el detonant ha estat la resolució de membres de l'actual direcció de "vetar" l'entrada d'un nadalista al futur consell polític. Es tracta d'Enric Molina, un director general de l'Ajuntament de Palma que els munaristes consideren un "extern" al partit.

Tot plegat ha fet que els nadalistes optin per no situar cap dels aproximadament 17 membres que els pertoquen en el futur consell polític d'UM ni designar els dos membres de l'executiva que tenien assignats. Asseguren que continuaran fent feina per a UM a Palma i que en el congrés d'Artà donaran suport a Miquel Àngel Flaquer com a president. De fet, alguns d'ells l'han avalat perquè ho pugui ser. La gestora que dirigeix Miquel Àngel Flaquer té previst reunir-se avui per valorar la situació i actuar per intentar reconduir-la. Si no convencen els nadalistes, intentaran situar gent de Ciutat amb trajectòria a UM en els òrgans de direcció.

+ VIST