Segueix-nos F Y T R
Reconversió de la Platja de Palma

El Consell de Ministres aprova 83 milions per a la Platja de Palma

L'Executiu central acorda en la seva reunió a Ciutat un pla inversor

| Palma |

El Consell de Ministres aprofità ahir la reunió extraordinària mantinguda a Ciutat i dedicada de manera monogràfica al sector turístic per donar un gran impuls al principal projecte de reconversió a Balears: la reforma integral de la Platja de Palma. L'Executiu central acordà un pla inversor de 83 milions d'euros fins a l'any 2015 per a aquest projecte de remodelació. Dins les inversions específiques per a les Illes aprovades ahir per a enguany, i que provenen del desplegament del nou Estatut, ja hi haurà 10 milions per engegar aquesta actuació amb la millora de parcs, jardins, canalitzacions d'aigua i enllumenat del nucli turístic.

A la conferència de premsa oferida després del Consell de Ministres al palau de l'Almudaina, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, remarcà que el seu gabinet donarà "tota l'empenta" a aquest "projecte pioner i de referència en la reconversió de destinacions madures" de la Platja de Palma, una zona, assenyalà, "que tanta riquesa ha creat per al conjunt d'Espanya".

A més d'aquest compromís concret per a la reforma de la Platja de Palma però dins el mateix sac, el Govern de l'Estat invertirà enguany 30 milions d'euros més en la creació d'infraestructures turístiques a les quatre illes d'acord amb els consells, tal com avançà aquest diari fa uns dies. De la mateixa manera que els recursos per a la Platja de Palma, aquestes inversions provindran del desplegament estatutari.

Al marge dels acords específics per a Balears, el Consell de Ministre aprovà un paquet de mesures per estimular el sector turístic a tot l'Estat dotat amb 1.030 milions d'euros i posà especial èmfasi en actuacions per modernitzar-lo i fer-lo sostenible. Entre les iniciatives, destaca un nou pla Renove -ara Futur- a través de l'ICO per a projectes en establiments hotelers que potenciïn l'estalvi energètic i l'accessibilitat. Zapatero recordà que, en els anteriors plans similars de gairebé 1.000 milions d'euros, els establiments de Balears han accedit al 25% dels ajuts.•

+ VIST