Segueix-nos F Y T R

Neixen Iniciativa d'Esquerres i Esquerra Alternativa i Verda

David Abril és el nou coordinador d'IE i Albert Aguilera, el nou portaveu i un dels tres coordinadors d'EAiV. L'antiga EU (ara EAiV) es nega a perdre cap altre càrrec executiu amb la retallada d'Antich

AppleMark | Ferran Aguiló

| Palma |

David Abril, excoordinador d'EU, fou escollit ahir mateix coordinador d'Iniciativa i volgué donar un missatge positiu, de sumar. Creu possible que es fusionin amb Els Verds per la tardor i tancar el Bloc "a curt o mitjan termini". El nou partit inclou alguns dels principals càrrecs que EU tenia a les institucions, com la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, i el vicepresident del Consell i conseller insular de Cooperació Local, Miquel Rosselló. A l'assemblea d'Iniciativa hi participaren una setantena de persones.

Per la seva banda, l'antiga EU reconvertida en EAiV escollí en una assemblea amb devers seixanta participants el regidor de Sencelles Albert Aguilera com a portaveu. També és un dels tres coordinadors del nou partit, encara que en manca un de Menorca i un altre de les Pitiüses. Però tot i que el programa polític d'EAiV -i fins i tot els estatuts, canviats per minimitzar els personalismes- són molt semblants als d'Iniciativa, l'actitud a la junta va ser molt diferent. Això es notà, sobretot, quan el dirigent històric de l'esquerra balear Manuel Cámara prengué la paraula. Irat, retragué als escindits que planejassin aprofitar la retallada de càrrecs anunciada per Antich per desfer-se d'ell mateix, que és director general d'Immigració, i de Xesca Vanrell, directora general de Menors i Família, tots dos sota les ordres de Santiago. Digué que no permetrien que els tocassin "ni un pèl" i que el Bloc planejava la tisorada sense negociar amb l'antiga EU. Santiago ho nega, afirma que han intentat pactar-la i "que afectarà tots els partits del Bloc", al qual correspon cessar uns deu càrrecs.

La tensió arribà fins al punt que s'aprovà per unanimitat una resolució no prevista inicialment, proposada per Marisol Ramírez, que preveu considerar "trànsfugues" els càrrecs escindits si hi ha cessaments a EAiV sense consens.

+ VIST