Segueix-nos F Y T R

El català és la “reeducació” de De Santos

Rodrigo de Santos alaba l'aprenentatge de la llengua pròpia des de la presó, on ha cursat amb èxit el nivell B. Ara es prepara per assolir el C

Els participants al curs de català, amb la seva acreditació. | Jaume Morey

| Palma |

L'intern més cèlebre de la presó de Palma, amb permís de Tomeu Vicens, reivindicà ahir l'aprenentatge del català. Javier Rodrigo de Santos, extinent de batle d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, rebé ahir el títol que n'acredita el nivell B. Fou la directora general de Política Lingüística, Margalida Tous, qui li entregà el diploma acreditatiu. Durant unes declaracions recollides per IB3, Rodrigo de Santos mostrà la seva cara més mallorquinista i assegurà: "Jo em sent molt mallorquí i crec que és molt important conèixer la llengua de Mallorca". De Santos és un dels sis interns que reberen el títol del nivell B, mentre que 13 interns obtingueren l'A.

Ell li diu català
En tot cas, l'extinent de batle assegurà que això tan sols era una primera passa i ara estudiarà per assolir els coneixements propis d'un nivell superior: el C. A diferència dels actuals dirigents del PP que opten per no anomenar 'català' a la llengua pròpia, De Santos no hi té cap problema. "Els cursos de català que feim, com també els d'anglès, són un poc com el pulmó de la presó. I és molt important aprofitar el temps per gaudir d'aquests avantatges". I afegí: "Sobretot, ho feim per la reeducació que tot presoner ha de dur a terme".
De Santos ha assistit, per tant, als cursos de català gratuïts que organitza la Direcció General de Política Lingüística, que fa classes dins el centre penitenciari. Manuel Avilés, director del penal, també acudí a l'acte i destacà que, a banda dels 19 interns que han obtingut el títol, n'hi ha 45 més que es presentaren als exàmens de juny però no els superaren.

+ VIST