Segueix-nos F Y T R

No descarten EU i Entesa a la coalició

El coordinador d'Iniciativa, David Abril, no n'exclou ERC i diu que no està decidit que el PSM lideri la llista de Cort

| Palma |

David Abril, coordinador d'Iniciativa d'Esquerres, assegurà ahir que encara és factible integrar Entesa per Mallorca a la nova coalició amb el PSM. Fins i tot no descartà que Esquerra Republicana i Esquerra Unida -de la qual s'escindiren- formin part del tiquet electoral.

En qualsevol cas, hi matisà que no podrà ser sota la mateixa fórmula del Bloc emprada l'any 2007. També assegurà que encara no està decidit que sigui el PSM qui encapçali la llista de Cort, perquè el nom de Fina Santiago -i fins i tot d'algun candidat verd- sona amb insistència.

Fusió per novembre
Mentrestant, Iniciativa d'Esquerres i Els Verds enllesteixen ja la seva fusió. El punt final serà l'"assemblea constituent" del proper 6 de novembre. Al conclave hi assistirà el promotor d'EQUO i expresident de Greenpeace, Juantxo López de Uralde, com tanmbé l'eurodiputat d'ICV Raül Romeva. Tots dos són, d'alguna manera, els referents polítics estatals d'Els Verds i dels escindits d'Esquerra Unida, respectivament.

No debades, el sector d'Els Verds té interès a mantenir contactes amb la iniciativa per fusionar tot l'espectre ecologista estatal, cosa que el mateix Juantxo López impulsa. Iniciativa d'Esquerres, en canvi, es troba enquadrada en l'àmbit peninsular a Espacio Plural. Hi figuren Iniciativa per Catalunya, la Chunta Aragonesista, Nueva Canarias i altres escissions d'Esquerra Unida.

De tota manera, el coordinador d'Els Verds, Toni Seguí, i el d'Iniciativa d'Esquerres, David Abril, presentaren ahir el "full de ruta" del procés de convergència d'ambdues entitats. De moment, es desconeix el nom que rebrà la futura formació. Tanmateix, els partits han habilitat un espai per formular propostes i votar per las més adequada a la web http://elsverds.iniciativa-esquerres.org. Ara per ara, una de les possibilitats és Iniciativa Verda d'Esquerres.

+ VIST