Segueix-nos F Y T R
Son Bordoi

Els promotors de Son Bordoy han rebut 720 peticions de pisos en 15 dies

L'empresa, que ofereix habitatges a 75.000 euros, no començarà a comercialitzar els 750 prevists fins que Cort i Consell no aprovin el projecte

| Palma |

Els promotors que projecten la urbanització de Son Bordoy, al Molinar de Palma, han rebut ja 720 peticions de persones interessades a comprar els pisos projectats a la zona. I això, en només 15 dies. Una de les raons és que ara mateix no hi ha al mercat una oferta de pisos nous a preus assequibles com la que es planteja aquí, on es preveuen construir cases que s'oferiran a partir de 75.000 euros.

La promotora va obrir una pàgina web dia 2 d'octubre, un dia després que el Consell de Govern aprovàs sotmetre aquest projecte d'urbanització a exposició pública. Amb tot, l'empresa no començarà a comercialitzar els pisos fins que el projecte no tingui el vistiplau de l'Ajuntament de Palma i del Consell de Mallorca, que han d'emetre informes vinculants en els propers mesos.

La fase de Son Bordoy inclou la construcció a la zona de 750 habitatges, 250 de lliures i 500 de socials. Aquests pisos socials es comercialitzaran a preus econòmics, de 75.000 euros els de 50 metres i una habitació, de 120.000 a 130.000 euros els de dues habitacions, i d'uns 165.000 euros els de tres habitacions. Per accedir-hi, els interessats no hauran de tenir cap pis en propietat i hauran de cobrar menys de 45.000 euros a l'any.

El projecte inclou, a la vegada, la millora dels accessos al Molinar i reserva espais per a nous equipaments al barri. A més, preveu una zona verda que en farà tres com la plaça Major de Palma i una àreacomercial. Suposarà una inversió de 200 milions d'euros.

Amb tot, perquè es materialitzi el projecte caldrà disposar del vistiplau de l'Ajuntament de Palma i del Consell de Mallorca. En la primera institució és on podria haver-hi més problemes, perquè l'equip de govern (PSIB i Bloc) ha manifestat dubtes i, a més, no té majoria en el ple. El Partit Popular ja ha deixat clar que s'hi oposa i UMtambé posa condicions que ara per ara no es preveuen en el projecte que ha sortit a exposició pública. Si superàs l'informe preceptiu de l'Ajuntament, el projecte haura de ser aprovat per la Comissió d'Urbanisme del Consell, on l'esquerra encara té majoria.

+ VIST