Segueix-nos F Y T R
Son Espases

Els sanitaris col·lapsen el trànsit a Son Espases

La Taula Sectorial convoca una manifestació per al pròxim dia 1 de febrer a Palma per exigir la gratuïtat de l'aparcament del nou hospital

| Palma |

El Consell de Mallorca, encarregat de controlar les carreteres, no rebé la notícia de l'embós amb sorpresa, perquè sospitaven que les barreres podien generar dificultats. El tall de la carretera, en canvi, no era previst. La segona concentració, la de les 14.30 h, ja no agafà ningú desprevingut. Cinc furgonetes de la Policia Nacional, mitja dotzena d'agents de la Policia Local i altres de la seguretat privada del centre mèdic controlaren el decurs de la protesta. De bon començament, el cap dels efectius de la Policia Nacional avisà els manifestants que ni se'ls acudís intentar tallar la circulació d'automòbils. Davant les queixes dels sanitaris, el responsable del dispositiu els recordà que no havien legalitzat l'acte a la Delegació del Govern.

Els concentrats tractaren aleshores d'ocupar els passos per a vianants que donen accés a l'hospital. Tot i que uns 60 treballadors aconseguiren en un primer moment interrompre el pas de cotxes i ambulàncies, les forces de la Policia els obligaren a recular fins a les voreres. Tot i així, la tensió no anà a més. De fet, els desperfectes s'havien produït al matí, amb el trencament d'una de les tanques i d'algun altre element dels sistemes de control.
Per la seva banda, la direcció de Son Espases "lamentà" els incidents i el fet que s'hagués paralitzat de manera temporal l'entrada principal del centre. Finalment, la UGT presentà un recurs contenciós administratiu contra la imposició de tarifes.

+ VIST