Segueix-nos F Y T R

Bosch: “El manifest dels Missioners dels Sagrats Cors és desafortunat”

El portaveu de l’Executiu afirma a Manacor que respecta el posicionament de l’orde, però rebutja que la política lingüística del PP sigui un atemptat

El conseller Bosch visità Manacor en una visita oficial. | ULTIMA HORA

| Manacor |

El Govern considera "inacceptable" que els Missioners dels Sagrats Cors equiparin amb un "atemptat" la política lingüística del PP.

El portaveu de l'Executiu, Rafel Bosch, assegurà ahir que respecta "molt" l'opinió i el posicionament dels religiosos, però considera que emprar la paraula "atemptat" en el manifest és anar massa lluny. "El mot significa actuar fora de la llei, i la política lingüística d'aquest Govern té una base de legitimitat democràtica", manifestà Bosch. "Crec que han fet servir una paraula desafortunada", va afegir.

El portaveu de l'Executiu reiterà que la modificació que es pretén introduir a la Llei de funció pública, la qual eximirà els treballadors de l'Administració de conèixer el català, obeeix "la voluntat popular" dels illencs. El Partit Popular "ho duia en el programa electoral, ho va explicar durant la campanya i ara ho vol posar en marxa", explicà Bosch, qui ahir era de visita oficial a Manacor.

Manifest dels Missioners

Dimecres, desset religiosos pertanyents a l'orde dels Missioners dels Sagrats Cors varen subscriure un manifest en el qual afirmen que "qualsevol atemptat per imposar una altra llengua o cultura fora del seu territori natural és fruit d'una mentalitat violenta, encara que hom la presenti en formes democràtiques i suaus".

+ VIST