Segueix-nos F Y T R

PP: “L’avortament és la primera causa de mort”

Catalina Palau explica que causa 305 morts diàries a l’Estat, mentre els progressistes acusen els conservadors de tractar les dones com si fossin “homicides”

AppleMark | Ferran Aguiló

| Palma |

El PP defensà ahir al Parlament que l'avortament és "la principal causa de mort" a l'Estat, amb 305 casos al dia. El posicionament dels populars, emprat per antiavortistes (es pot veure un titular similar a la plana web hazteoir.org, de caràcter ultraconservador i integrista catòlic), i les crítiques a la llei no els impediren votar una iniciativa socialista que considera l'avortament una decisió lliure de la dona, i insta l'IB-Salut a complir la llei i, per tant, a garantir el dret a la interrupció voluntària de l'embaràs.

Després de considerar l'avortament com la principal causa de mort, la popular Catalina Palau afirmà que avortar no és una "solució", sinó un "problema", defensà el dret a la vida dels "concebuts", acusà els socialistes de "banalitzar" sobre aquesta qüestió i trobà una "aberració" que es permeti, com passa ara, que menors puguin avortar sense consentiment patern.

El posicionament de la popular indignà l'esquerra. Fina Santiago (PSM-IV-ExM) demanà que no es tracti les dones com a "homicides". El socialista Vicenç Thomàs també exigí respecte. Ambdós consideraren que el nou sistema aplicat per l'IB-Salut, que obliga les dones a pagar per avançat la intervenció quan són derivades a la privada, respon a motius "ideològics".

Palau el justificà criticant que Thomàs no es preocupava d'informar les dones ni de la seva seguretat, sinó que just "engreixava el sou" a les privades amb concerts que el PP ha romput.

L'exconseller Thomàs advertí que amb el nou sistema ja s'han derivat cent dones a la privada i totes han hagut de pagar per avançat el cost de l'avortament sense que l'IB-Salut els ho hagi retornat, la qual cosa suposa un incompliment de la llei, com també que no se'n garanteix la intimitat ni la confidencialitat.

Santiago denuncià que el PP vol imposar la seva "moral" i afegí que a Balears avorten unes 3.000 dones a l'any. "És una realitat i se li ha de donar resposta", sentencià.

En el ple, la consellera de Salut, Carmen Castro, tornà a acusar l'oposició de crear "alarmisme" amb la sanitat. Els socialistes li exigiren que retiri la nova targeta sanitària, perquè no aporta res i costa 10 milions.

+ VIST