Segueix-nos F Y T R
Cas Nóos

Urdangarin: «Vénc a aclarir la veritat dels fets i a defensar el meu honor»

El duc de Palma ha arribat a les 8.45 hores al jutjat i ha recorregut a peu la rampa d'accés a l'edifici, on s'ha aturat davant la premsa i ha dit que "vénc a aclarir la veritat dels fets i a defensar el meu honor"

| | Palma de Mallorca |

El Duc de Palma ha reconegut aquest matí davant el jutge José Castro que el Rei li va ordenar en 2006 deixar la Fundació Nóos. Aquest tema ha transcendit als mitjans després del primer recés a la declaració d'Iñaki Urdangarin, mentre al carrer, a Via Alemanya, es concentraven uns 500 ciutadans amb crits i cartells.

El duc de Palma ha arribat a les 08.49 hores als Jutjats de Palma per declarar com imputat per les suposades irregularitats detectades en la gestió de fons públics per part de l'Institut Nóos, que va presidir.

Urdangarin ha arribat a peu, i no amb cotxe, per l'entrada posterior de l'edifici judicial, l'única oberta avui dissabte, i ha dirigit unes paraules als mitjans de comunicació abans d'entrar per la porta de la seu dels jutjats de Via d'Alemanya.

En la peça separada del conglomerat Palma Arena per la qual haurà de declarar Urdangarin, el jutge José Castro investiga al duc i a una vintena de persones més pel suposat ús irregular de fons per part de l'Institut Nóos, una entitat sense ànim de lucre que va percebre 5,8 milions d'organismes públics.

LLANCEN OUS AL COTXE
L'Opel Zafira blau en què el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, s'ha traslladat des del Palau de Marivent als jutjats de Palma ha rebut aquest dissabte diversos impactes d'ous durant el trajecte, que han estat netejats, després, pels serveis de seguretat de la Casa del Rei.

Així, en arribar als jutjats a les 08.50 hores, el vehicle presentava diverses taques d'impactes d'ous que, tot i això, no han arribat al gendre del Rei.

En el moment en què Urdangarin ha baixat del vehicle, ha estat rebut per més de 200 manifestants que han cridat 'Els Borbons als taurons'; 'Amb Cristina a la guillotina'; 'No hi són tots, falta Cristina' i 'Aquesta és la veu del poble'.

Alhora, el lletrat del duc de Palma, Mario Pascual, que ha arribat a peu als jutjats, també ha estat increpat pels manifestants, tot i que ningú ha llançat cap objecte a la porta dels jutjats ni a l'advocat ni a Urdangarin.

Mentrestant, a la porta principal dels jutjats a la Via Alemanya hi havia diverses persones fent una actuació: anaven vestides de 'justícia' hi havia un pintor que havia dibuixat un quadre de les balances de justícia plenes de diners; alhora, hi havia una jove vestida de blanc i crucificada simbolitzant també la justícia.

A l'altre extrem del carrer de Parellades, la policia havia acordonat la zona, de manera que a les proximitats no hi havia molta gent, si bé una dona ha hagut de ser empesa pels agents tenint en compte que es trobava molt exaltada proferint crits antimonàrquics.

Al seu torn, uns joves amb banderes estelades de Catalunya han increpat una dona que s'havia declarat monàrquica tot i que no defensava Urdangarin, a qui exigia que torni els diners i fos a la presó.

Per la seva banda, un altre home s'ha introduït en la manifestació dels republicans per cridar-los: «si no voleu ser espanyols, marxeu d'Espanya, perquè jo estic orgullós de ser-ho».

+ VIST