Segueix-nos F Y T R

El Pla plurilingüe del Govern fa aigües a l’escola pública

Educació torna a obrir la convocatòria després de no cobrir-se’n totes les places

| Palma |

El Pla plurilingüe que vol implantar el Govern el curs 2012-2013 no acaba de convèncer l'escola pública. La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats ha convocat una segona selecció de centres participants en aquest pla pilot, després que no se'n cobrissin totes les places destinades per a aquest tipus de centres.

En la nova convocatòria, segons publicà ahir el BOIB, les places sobrants per als centres públics podran ser ocupades pels privats concertats de Primària i Secundària, que han tingut una demanda superior del nombre de places en un principi assignades.

En aquest pla pilot, que preveu impartir assignatures en anglès al marge de llengua estrangera, s'hi podien acollir fins a un màxim de 50 centres: 28 de públics de Primària, 10 de Secundària i 12 de privats concertats, 8 dels quals aplicaran el pla pilot a Primària, i 4 a Primària i Secundària. Amb la modificació de la convocatòria, en cas que les places assignades a una determinada tipologia no quedin cobertes, aquestes es podran assignar a una altra tipologia de manera proporcional a les assignades incialment.

Educació justifica la mesura amb la intenció "de donar cabuda a tots els centres" que han demanat participar-hi. Però també s'entreveu la manca de suport que el pla ha rebut a l'escola pública.

Manca de suport

Maria Antònia Font, portaveu de STEI-i, assegura que el pla pilot "no ha tingut una bona acollida" als centres públics. "És un pla poc planificat i consensuat i els equips directius ja varen manifestar a la Conselleria que no els agradava", explica la representant sindical. "Estam a favor de l'ensenyament plurilingüe, però no en els termes en què es vol aplicar aquest pla, que a més desplaça el català. Actualment, ja s'aplica el model de la Secció Europea, que permet l'aprenentatge de llengües de manera òptima", afegeix.

Aquest pla pilot, al qual s'han destinat 201.600 euros per a formació de professorat, és semblant al model plurilingüe aplicat pel PP a Galícia. Els centres que s'hi acullin podran impartir assignatures que fins ara es fein en català o castellà en anglès. "Aquest pla és molt inconscient respecte de la realitat de les escoles públiques de Balears, on hi ha molta presència d'immigrants nouvinguts", assegurà Font, qui recalcà que tothom està a favor de l'ensenyament plurilingüe, però no "en els termes en què ho vol fer el Govern". "Per a l'ensenyament d'anglès, es podrien implantar més laboratoris d'idiomes o bé realitzar activitats encaminades a aquest propòsit, com veure pel·lícules en versió original", va sentenciar Font.

+ VIST