Segueix-nos F Y T R

“Lladres, tornau-nos el que és nostre”

Un divendres més, treballadors i usuaris de la Llar d’Ancians de Palma protestaren al carrer contra les retallades. Empleats del Banc de Teixits i dels Jutjats també ho feren

|

Treballadors i usuaris de la Llar d'Ancians de Palma sortiren ahir al carrer per tallar, com cada divendres, el carrer General Riera en senyal de protesta contra les retallades del Govern. Una quinzena de policies nacionals els obligaren a tornar enrere.

Davant els fets, l'ambient prengué força i empleats i residents s'enfrontaren als agents. Així, un home gran es va encarar fort contra un agent. Tan grossa era l'encesa que duia, que tres cuidadors el van haver de fer entrar a la força dins el centre. Mentrestant, la resta d'assalariats continuava cridant i xiulant contra l'Executiu. "Lladres, tornau-nos el que és nostre", cridaven sense parar. Una treballadora vestida de reclusa acompanyava un cuidador que mostrava una palangana plena de trossos de xoriço amb el cartell "Això és el que sou".

"Volem la nostra paga. Ens fa falta material, personal i eines per treballar. Els familiars han de dur els productes per a la higiene dels majors. Ens fan contractes de cinc dies i els restants, a l'atur i sense cotitzar", manifestava la cuidadora Francisca Aina Coll. Els usuaris també es queixaren fort. "A mi m'han retallat la pensió. Ara tan sols tenc 50 euros dels 365 que tenia. Ens roben el que és nostre", va exclamar Diego Nieto, un resident de 66 anys que des del 2008 viu a la llar.

També hi havia alguns agents de la Policia Local. La nacional va formar un cordó perquè ningú no pogués travessar a l'altra banda del carrer. "No ens deixen ni travessar amb el semàfor en verd. M'han demanat el DNI i m'han dit que em durien a tancar", explicà Coll. Alguns treballadors es van haver d'identificar davant la Policia.

Com cada divendres, altres ciutadans sortiren al carrer per prosseguir les protestes contra les retallades salarials i socials de Bauzá. Així, els treballadors de la Fundació Banc de Sang i Teixits es concentraren davant la seva seu. Els de Cort també es feren sentir, igual que els treballadors de la Gerreria, que tallaren el trànsit de les Avingudes uns instants. Al clam, s'hi uniren al voltant de 150 funcionaris i empleats de la justícia. Vestits de negre, cridaren i xiularen contra la política actual. Sense problemes, van travessar una vegada i una altra el semàfor on conflueixen l'avinguda d'Alemanya i la del Comte de Sallent.

Animats per les claxonades d'alguns conductors de l'EMT, els empleats públics alçaren la veu amb crits de "Mans a l'aire, això és un atracament". També aixecaren algunes pancartes en què es llegia "No necessit sexe, el meu govern em fot cada día". Les crítiques contra els polítics hi foren presents. Els empleats lluïen camisetes amb missatges com "445.568 polítics, i nosaltres som el problema?". La protesta començà a principi de juliol i ara cada divendres els treballadors surten al carrer.

+ VIST