Segueix-nos F Y T R

Alorda considera una "obsessió pròpia d'una secta" l'actitud de Wert contra el català

| Palma |

El diputat autonòmic del PSM-IV-ExM Antoni Alorda ha qualificat d'"obsessió pròpia d'una secta" l'actitud del PP i del ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, contra el català i les llengües pròpies de cada comunitat autònoma.

En ocasió d'una roda de premsa, Alorda ha criticat les declaracions realitzades per Wert a Telemadrid que, entre altres qüestions, va afirmar que hi ha comunitats en les quals s'identifiquen tendències cap a l'autodeterminació en el sistema educatiu i en l'ús de la llengua.

Alorda creu que això no passa a les Balears, sobretot perquè el PP governa per una àmplia majoria absoluta, i ha considerat que el Govern del PP "ha perdut el nord".

També ha qüestionat l'anunci del ministre que el Govern pagarà col·legis privats perquè ensenyin en castellà a les comunitats amb llengua cooficial on les autoritats es neguen a oferir una educació vehicular en aquest idioma.

Es tracta d'un "despropòsit", ha afirmat el diputat econacionalista, que s'ha preguntat d'on traurà el Govern aquests doblers amb les retallades que està aplicant a l'educació.

Segons la seva opinió, en el fons, aquests anuncis són una "cortina de fum" per desviar l'atenció dels problemes socials i la "fractura social" que hi ha a tot l'estat a causa de la crisi, ha conclòs Alorda.

+ VIST