Segueix-nos F Y T R
si a la nostra llengua

Educació designarà a dit els nous inspectors dels centres

CCOO considera que la Conselleria ja prepara amb la nova ordre de selecció “el seu braç executor per eliminar els símbols”. A final del curs passat, es prescindí de 17 professionals. Actualment, en queden 16 i no han fet públic quantes places convocaran ara

Un operari de l’Ibisec, a l’IES Marratxí durant la retirada d’un llaç quadribarrat de la façana. | J. TORRES

| Palma |

La Conselleria d'Educació designarà a dit els nous inspectors dels centres, tal com denuncià ahir FE-CCOO. El sindicat informà que Educació "ja prepara el seu braç executor per eliminar els símbols als centres" i fer complir la resta de lleis, a més del decret de tractament de llengües, que s'han de posar en marxa el pròxim curs.

Concretament, el procediment per a la provisió accidental de places d'inspecció educativa "sempre havia estat poc transparent i amb molt poca objectivitat, però el que tracta la Conselleria amb aquesta nova ordre és nomenar inspectors que simpatitzin amb ells per obligar tot el professorat a complir els darrers avantprojectes presentats", afirmaren ahir des del sindicat.

Cal recordar, que a final del curs passat, Educació decidí prescindir de 17 inspectors. L'equip quedà en només 16 persones, que han hagut d'assumir la inspecció dels centres educatius de les quatre illes. Algunes veus apuntaren fa mesos enrere que els professionals acomiadats no eren afins a l'actual Govern i per això se'n prescindí. Des de la Conselleria no han volgut precisar si a la nova convocatòria es cobriran les 17 places vacants, si bé Bosch ja advertí el mes de juny passat que el cos d'inspecció es reduiria.

Segons criticà CCOO, "trobam a faltar el nombre de places que s'oferiren, una qüestió interessant si tenim en compte que el curs passat la Conselleria d'Educació prescindí de més del 50% dels inspectors en actiu adduint motius econòmics".

Amb la nova convocatòria, Educació es vol assegurar que els inspectors facin complir les indicacions donades per aquest departament amb relació a la futura llei de símbols, de convivència i el polèmic decret de tractament de llengües. Ja el curs passat, quan s'inicià la campanya Enllaçats per la llengua, alguns inspectors aplicaren sols la normativa existent i no les indicacions d'Educació que es denunciàssin els centres que penjaven llaços quadribarrats a les façanes.

Comissió feta a mida

La clau per entendre el nou sistema de nomenament d'inspectors la trobam en la Comissió de selecció, que estarà feta a mida per Educació. Si fins ara estava formada per inspectors triats a l'atzar i, per tant, s'hi podien incloure professionals de totes les tendències polítiques, ara només hi queden 16 inspectors afins al PP. A més, la nova Comissió tampoc no preveu emprar el mètode de la tria a l'atzar per formar-se. L'equip de selecció estarà format pel cap del Departament d'Inspecció; tres inspectors de la CAIB o d'altres comunitats i un funcionari de carrera.

Amb la nova ordre es deixarà sense vigència la que aprovà el 2 de maig de 2011 l'anterior conseller, Bartomeu Llinàs. Segons diu el nou text en les consideracions prèvies, l'anterior ordre "lesionà els drets i perjudicà les expectatives en casos concrets" d'algunes persones, i que no es respectà "els principis informadors de legalitat, objectivitat, neutralitat, servei a la ciutadania, eficàcia, eficiència i transparència en la gestió".

+ VIST